Utöver kurserna jag erbjuder kan du även hitta mycket i min bok om reologi. Boken finns både i fysiskt format och som E-bok, via länkarna nedan.

 

Rheology book step 1 by Annika Sahlström

Rheology Step 1

Annika Sahlström

Köp boken | Köp som E-bok

Denna bok täcker grunderna i reologi och är baserad på kunskap från många års både praktiskt och teoretiskt arbete med reologiska utmaningar inom de flesta industrigrenar. Syftet är att hjälpa läsaren att få den förståelse som behövs för att planera, utföra och tolka reologiska mätningar för att studera materialegenskaper i vila och under flöde.

Boken är baserad på de kunskapsbehov som uttryckts av mer än 3000 deltagare i mina grundläggande, avancerade och företagsspecifika kurser. Den kräver inga tidigare kunskaper i reologi. Den kombinerar lättförståeliga beskrivningar av de grundläggande reologiska begreppen med motsvarande teoretiska begrepp. Därefter tillämpas alla begrepp i lättförståeliga studier och det resulterande reologiska beteendet förklaras.

Teoretisk reologi är en sak, men om du inte kan tillämpa den och utforma mätningar som verkligen speglar de materialegenskaper du studerar så förblir din reologiska förståelse teoretisk. Den här boken hjälper läsaren att ta reda på vilka materialegenskaper som är viktiga och hur man specifikt mäter dessa egenskaper med hjälp av reologiska instrument.

 
Joomla Templates by Joomlashack